KONGRESS 2019

Malmö och Köpenhamn

I både Malmö och Köpenhamn finns mycket att se och göra, och det är enkelt att ta sig med tåg från kongressanläggningen till båda städerna.

Varför inte passa på att ta en sightseeingtur efter kongressdagarna, eller besöka någon av alla trevliga restauranger som städerna har att erbjuda?

Här nedan har vi samlat ett urval av tips på saker att se och göra i Malmö och Köpenhamn. Vi rekommenderar också att du besöker städernas officiella hemsidor för fler tips, samt förslag på restauranger och caféer att besöka:

Malmö

Köpenhamn

Malmö

 • Lilla Torg - detta är Malmös charmigaste torg med anor från 1500-talet och på sommaren förvandlas torget till en stor uteservering. Torget ligger mitt i staden, och där finns flera restauranger och barer. Lilla Torg ligger på gångavstånd från Malmö Cental.
 • Malmöhus slott och Malmö Muséer - Malmöhus slott är Nordens äldsta bevarade renässansslott, och där finns Malmö Muséer som har akvarium och utställningar om bl.a. historia, sjöfart och natur.
 • Västra hamnen - i Västra hamnen finns Sveriges högsta byggnad Turning Torso som är 190 meter högt och vrider sig 90 grader från basen upp till toppen.
 • Moderna Muséet - detta museum är, vid sidan av Moderna Muséet i Stockholm, Sveriges främsta konstinstitution för modern och samtida konst. Muséet ligger i ett gammalt elektricitetsverk från 1901.
 • Möllevångstorget - på Möllevångstorget finns ett stort utbud av restauranger, torghandel och internationella små livsmedelsaffärer. Här hittar du mat från världens alla hörn.
 • Emporia - detta är ett av Nordens största köpcentrum, som ligger mittemot kongressanläggningen i Hyllie. Här finns ett stort utbud av butiker och restauranger. Här finns också en av Malmö stads InfoPoints där du kan hitta kartor och även få ytterligare tips på vad du kan hitta på i Malmö med omnejd.
 • Rundan - denna båttur är den mest klassiska sightseeingen i Malmö. På denna guidade tur som tar ca 50 minuter åker du genom kanaler och under broar. Turen utgår från Norra Vallgatan, mittemot Centralstationen.

Via följande länk hittar du en digital karta över Malmö, som du själv kan ladda ner eller skriva ut:

Karta Malmö

KÖPenhamn

 • Tivoli - nöjesparken Tivoli är Köpenhamns mest populära attraktion. Tivoli besöks årligen av ca 4 miljoner människor som tycker om att åka karuseller, äta gott eller bara gå runt och strosa i parken.
 • Nyhavn - denna danska klassiker med sina färgglada fasader är ett "måste" när du besöker Köpenhamn. I Nyhavn finns mängder av uteserveringar där du kan äta gott samtidigt som du spanar in det myllrande folklivet.
 • Amalienborg - detta slott är den danska drottningens residens i Köpenhamn. Amalienborg utgörs av en slottsanläggning med fyra separata rokokopalats (varav två är öppna för allmänheten) runt ett centralt torg.
 • Ströget - Köpenhamns centrala gågata som utgör centrum för stadens shopping. Här finns något för alla smaker, från exklusiva butiker till små udda butiker och budgetalternativ.
 • Den Lille Havefrue - Den Lilla Sjöjungfrun har stått på Langelinje Kaj sedan år 1913 och är en annan av Köpenhamns stora attraktioner. Statyn är utförd i brons och granit och är inspirerad av H.C. Andersens saga.
 • Kanaltur - även i Köpenhamn erbjuds sightseeingturer med båt. Det finns flera bolag som erbjuder kanalturer, vilket är ett trevligt sätt att se stadens sevärdheter.